Over Nieuw Calslagen

Nieuw Calslagen is onderdeel van het buurtschap Calslagen nabij het dorp Kudelstaart in de gemeente Aalsmeer. Gelegen aan de rand van het Groene Hart en met Amsterdam en Leiden op slechts 25 km afstand.

De omgeving van Nieuw Calslagen

Het buurtschap Calslagen ligt aan de Herenweg tussen Kudelstaart en Leimuiden. De historie gaat terug tot de vroege middeleeuwen. Met de ontwikkeling van de watersport trokken ook (Amsterdamse) welgestelden in de vorige eeuw naar de Westeinderplassen. Onder meer aan de Herenweg lieten zij hun tweede huis bouwen of namen hun intrede in arbeiderswoningen. De bekendste uit die tijd waren de cabaretiers Wim Kan en Corry Vonk.

Aan de rand van het Groene Hart

Nieuw Calslagen is onderdeel van het buurtschap Calslagen nabij het dorp Kudelstaart in de gemeente Aalsmeer. Gelegen aan de rand van het Groene Hart en met Amsterdam en Leiden op slechts 25 km afstand. De waterrijke omgeving maakt deel uit van het Hollands plassengebied met vaarverbindingen naar IJsselmeer en Zeeland. Het polderlandschap strekt zich uit tot Utrecht met volop dorpjes en boerderijen. Landelijk wonen, dichtbij de natuur, met volop mogelijkheden voor (water-) sport en recreatie maken Kudelstaart tot een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ieder die de combinatie van rust en activiteit zoekt.

Continu wisselend panorama

We hebben het al eerder gemeld, alle vrijstaande woningen liggen aan het water. Afhankelijk van uw keuze is dat wat beschut van de Westeinderplassen of juist met meer zicht. Het ontwerp van uw woning is er in elk geval op gericht dat uw uitzicht maximaal is. Grote, transparante kopgevels zorgen voor een optimaal uitzicht. De seizoenen, wolken, wind en zon zorgen ervoor dat uw panorama geen dag hetzelfde is. De flexibele indeling van het ontwerp maakt het mogelijk om openingen in de zijgevels te maken, daar waar u het meeste uitzicht kunt krijgen. Dat is dus afhankelijk van de ligging van uw villa en de indeling.